Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© OPRL 

Jonge harpiste Juliette Gauthier (21) wint Classic Academy 2023

De Classic Academy 2023 werd op zondag 18 juni, in het kader van het Fête de la musique, afgesloten met een topconcert in de Salle Philharmonique in Luik. Vier zeer getalenteerde jonge musici, die in februari werden geselecteerd uit de beste studenten van de conservatoria van de Federatie Wallonië-Brussel (Brussel, Luik, Bergen en het IMEP in Namen), kregen de kans om als solist mee te spelen met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège onder leiding van de jonge dirigent Louis Toro Araya: een manier voor de OPRL om een springplank te bieden naar de beroepspraktijk. Het concert werd gepresenteerd door Caroline Veyt (RTBF).

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Sopraan Maria-Valentina Billeci (24, Arts² Mons), harpiste Juliette Gauthier (21, IMEP – Namen), eufonist Philippe Schiltz (24, Conservatoire Royal de Liège) en violiste Sarah Bayens (23, Conservatoire Royal de Bruxelles) brachten een zeer gevarieerd concert met werken van Ravel, Ginastera, Horowitz en Bartók.

De Prijs Orchestre Philharmonique Royal de Liège en de Publieksprijs gingen beide naar Juliette Gauthier, die twee delen van het Harpconcert van Ginastera vertolkte. Ze is uitgenodigd om als soliste met het orkest op te treden tijdens het volgende Fête de la Musique, op 23 juni 2024. Juliette Gauthier, leerlinge van Sophie Hallynck, heeft al Eerste Prijzen gewonnen op het Concours de Harpe en Île-de-France (2018), het Amigdala Concours (Italië, 2021), het Collegium21 Concours (Parijs, 2021) en het Pratté Concours (Zweden, 2022).

Philippe Schiltz, die tweede werd bij de publieksstemmen, is door de OPRL en de vzw HOP uitgenodigd in de Salle Philharmonique de Liège voor een recital in de reeks “Musique à midi” op woensdag 15 november.

De andere kandidaten, Maria-Valentina Billeci en Sarah Bayens, kregen een warm applaus van een groot en enthousiast publiek.

© OPRL – Van links naar rechts: Luis Toro Araya, Daniel Weissmann, Sarah Bayens, Maria-Valentina Billeci, Juliette Gauthier, Philippe Schiltz en Caroline Veyt.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende