Jong pianotalent Ariel Lanyi in Amuz

Het 20-jarige toptalent Ariel Lanyi ( http://arielpiano.com/ ) is na succesvolle en felgesmaakte optredens in Gent en Brussel (september 2017) voor het tweede jaar op rij te gast is ons land, opnieuw met een schitterend recitalprogramma. Het recital krijgt de officiële steun van de Israëlische Ambassade in Brussel.

Ariel Lanyi werd geboren in 1997. Kort voor zijn vijfde verjaardag kreeg hij zijn eerste pianolessen van Lea Agmon, en op zijn zevende maakte hij zijn orkestdebuut. Sindsdien gaf hij tal van recitals in Londen, Parijs (onder meer in het Hôtel des Invalides en op Radio France), Rome, Praag en Belfast. Veel van zijn concerten werden ook live uitgezonden op de Israëlische radio en televisie. In de nabije toekomst zijn recitals gepland in Italië en het VK, een Belgische tournee (met optredens in Schiplaken bij Mechelen, Gent en Brussel) en optredens met het Croydon Symphony Orchestra en het Haifa Symphony Orchestra. Ariel was solist bij tal van orkesten en nam ook deel aan diverse festivals: het Israel Festival, de Prague Music Performance, het Bosa Antica Festival in Sardinië, het Tempietto Festival in Rome, het Ravello Festival en het Young Prague Festival. In kamermuziekverband trad hij op met (onder meer vooraanstaande) leden van de Praagse Filharmonie, de Tsjechische Filharmonie en het Israëlisch Filharmonisch Orkest.

De afgelopen jaren volgde Ariel drie workshops bij Leon Fleisher, respectievelijk in het Beethoven & Schubert Instituut in Praag (2013), op het Schleswig-Holstein MusikFestival in Lübeck (2014) en op het Menuhin Festival & Academy in Gstaad (2014). Hij volgde ook masterclasses bij befaamde pianisten als Richard Goode, András Schiff, Emanuel Ax, Murray Perahia, Thomas Adès, Andrei Gavrilov, Leif Ove Andsnes, Yefim Bronfman,Paul Badura-Skoda, Ivan Moravec, Imogen Cooper, Pascal Devoyon, Angela Hewitt, Dénes Várjon, Mitsuko Uchida en Jonathan Biss.

Ariel studeerde aan de Hogeschool en het Conservatorium van de Muziekacademie van Jeruzalem, in de pianoklas van Yuval Cohen. Hij volgde ook viool en compositie, en was concertmeester van het Orkest van de Hogeschool en het Conservatorium. Momenteel is hij voltijds beursstudent aan de Royal Academy of Music in Londen, bij Hamish Milne.

Dit jaar won hij de Harriet Cohen Price 2017 voor de uitvoering van een Bach-compositie aan diezelfde academie. Eind 2017 won hij de prestigieuze Dudley International Piano Competition in Birmingham.

PROGRAMMA

DEEL 1

Wolfgang Amadeus MOZART (1756-1791): Adagio in b klein KV 540

Robert SCHUMANN (1810-1856), Pianosonate nr. 1 in fis klein op. 11

Introduzione (Un poco adagio) Allegro vivace

Aria

Scherzo Allegrissimo

Finale Allegro un poco maestoso

PAUZE

DEEL 2

Franz SCHUBERT (1797-1828), Pianosonate in D groot D 850

Allegro vivace

Con moto

Scherzo: Allegro vivace – Trio

Rondo: Allegro moderato

Alvast hartelijk dank voor uw belangstelling en hopelijk tot dan!


WAAR: AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen (www.amuz.be)

WANNEER:  Zondag 22 april om 20 uur (deuren open vanaf 19.30 uur)

RESERVATIES: rechtreeks via AMUZ (telefonisch, per e-mail of online via de website)

http://www.inamuz.be/nl/concert/pianorecital-ariel-lanyi/

Jongeren tot 19 jaar kunnen het concert bijwonen voor slechts 5 euro 

Wie online reserveert, kan ook zelf zijn plaats kiezen in de zaal.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: