John Adams: Orchesterwerke

In dit programma huldigen Paavo Järvi en het Tonhalle-Orchester Zürich een van de belangrijkste componisten van onze tijd met werken uit verschillende perioden en met een breed scala aan referenties, autobiografisch of typisch Amerikaans. John Adams heeft talrijke muzikale invloeden geassimileerd, en zijn persoonlijke stijl kan niet tot één daarvan worden herleid: hij is noch minimalistisch, noch postminimalistisch, noch neoromantisch. Van sommige van zijn werken kan natuurlijk worden gezegd dat ze tot een van deze stromingen behoren, maar hij beschouwt zichzelf niet als de vertegenwoordiger van een bepaalde stroming. Als hij in zijn werken naar muzikale tradities verwijst, is dat altijd op een kritische manier en tegelijkertijd open voor de invloeden van popmuziek, rock en jazz.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: