Johann Wilhelm Wilms: Piano Concertos vol.1

Johann Wilhelm Wilms, geboren in de buurt van Keulen, slechts twee jaar na en zo’n zestig km verwijderd van Beethoven, was eens een muzikale kracht om rekening mee te houden. In Amsterdam, waar hij vanaf zijn 19e woonde, werd zijn muziek op een gegeven moment zelfs vaker uitgevoerd dan die van Beethoven, en zijn orkestwerken werden gespeeld in muzikale centra als Leipzig. Naast kamermuziek en solosonates componeerde Wilms verscheidene symfonieën en soloconcerten (voor fluit, hobo, klarinet, fagot en cello) en pianoconcerten voor eigen gebruik, waarvan er vijf werden gepubliceerd tussen 1799 en 1820. (Twee andere zijn verloren gegaan.) Hij trad ook regelmatig op als solist in concerti van andere componisten.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten