Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Johann Wilhelm Wilms, geboren in de buurt van Keulen, slechts twee jaar na en zo’n zestig km verwijderd van Beethoven, was eens een muzikale kracht om rekening mee te houden. In Amsterdam, waar hij vanaf zijn 19e woonde, werd zijn muziek op een gegeven moment zelfs vaker uitgevoerd dan die van Beethoven, en zijn orkestwerken werden gespeeld in muzikale centra als Leipzig. Naast kamermuziek en solosonates componeerde Wilms verscheidene symfonieu00ebn en soloconcerten (voor fluit, hobo, klarinet, fagot en cello) en pianoconcerten voor eigen gebruik, waarvan er vijf werden gepubliceerd tussen 1799 en 1820. (Twee andere zijn verloren gegaan.) Hij trad ook regelmatig op als solist in concerti van andere componisten.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.