Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

"Jazz in Belgium": hoofdvitrine van de jazz community in België

Op 28 september werd de vernieuwde website Jazz in Belgium gelanceerd. De site is beschikbaar in drie talen, nu ook collaboratief en participatief en zonder voorwaarden toegankelijk voor iedereen. Deze tool ter promotie en verspreiding van Belgische jazz werd 25 jaar geleden gelanceerd en is gewijd aan de jazz community in België. De site werd helemaal vernieuwd om te voldoen aan de behoeften van zowel professionals als het grote publiek. Het nieuwe Jazz in Belgium werd ontwikkeld door de vereniging Les Lundis d’Hortense en wil het eerste uithangbord worden van de jazzgemeenschap in België.

Het nieuwe Jazz in Belgium vergemakkelijkt de toegang tot informatie voor alle domeinen van de jazz, van mainstream tot modern jazz, van post bop tot free jazz, van swing tot manouche, van crossover tot Nu-jazz… Onder de content die rechtstreeks gecreëerd en gepubliceerd wordt door de verschillende operatoren van de Brusselse, Vlaamse en Waalse jazz scene, vinden we volgende elementen: een agenda die openstaat voor alle jazzactiviteiten (concerten, jamsessies, festivals, conferenties of masterclasses…), een repertoire van jazzlocaties met geolokalisatie, up-to-date artiestenpagina’s, platenreleases, professionele contactinformatie en opleidingsplaatsen.

Voor het grote jazzliefhebberspubliek biedt de site een duik in de geschiedenis van Belgische jazz en is het mogelijk om dagelijks nieuwe artiesten te ontdekken. Via een eenvoudige identificatie kan je via de site ook je favoriete content volgen – artiesten, zalen, festivals… Zo geniet je van een gepersonaliseerde surfervaring en moet je niets (meer) missen van de huidige jazz scene.

Voor jazzprofessionals – artiesten, concertzalen, jazz clubs, managers/bookers, labels, instellingen, studio’s of journalisten – biedt de site een gebruiksvriendelijke ondersteuning voor dynamische promotie en communicatie. Alle leden van de community Jazz in Belgium kunnen in enkele clicks hun foto, biografie en medialinks aanpassen of concertdata toevoegen voor België.

Met dit initiatief, dat wordt opgevat als een uitnodiging om lid te worden van de grote jazzfamilie in België, wil de vzw Les Lundis d’Hortense een unieke, dynamische ruimte die voor iedereen toegankelijk is, bieden voor de verspreiding en om informatie te delen. Tegelijk willen ze ook een waardevolle hefboom bieden om uitwisselingen tussen de verschillende gemeenschappen van het land te faciliteren.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.