Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Het Filharmonisch Orkest van Pilsen onderscheidt zich door zijn buitengewone kosmopolitisme. De internationale optredens van het orkest spreken een breed publiek aan. Op hun laatste opname verhouden de Boheemse wortels van het orkest zich tot de Japanse muziekcultuur via werken van Leou0161 Janu00e1u010dek en een compositie van de Japanse componist Akira Ifukube. De in Tokio geboren chef-dirigent van het Filharmonisch Orkest van Pilsen, Chuhei Iwasaki, fungeert als kruispunt bij het leggen van deze link.

Het Pilsen Philharmonic Orchestra is voortgekomen uit het Pilsen Radio Orchestra en werkt nog steeds nauw samen met de Tsjechische omroep. Het traditiegetrouwe orkest maakt regelmatig internationale tournees en treedt op in gerenommeerde concertzalen in Europa en de Verenigde Staten.

Dirigent en componist Chuhei Iwasaki heeft zich gevestigd als een van de meest veelzijdige jonge componisten. Hij werd geboren in Tokio en studeerde viool aan de Toho Gakuen High School of Music, waarna hij zijn studies viool, compositie en dirigent voortzette aan het Conservatorium van Praag en de Academie der Kunsten Praag. Sinds 2016 werkt hij als professor en dirigent van het strijkorkest aan het conservatorium van Praag. Met ingang van het seizoen 2021/2022 werd hij benoemd tot chef-dirigent van de Pilsen Philharmonics. Chuhei Iwasaki is zowel orkest- als operadirigent.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende