Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Jacob Mühlrad, geboren in 1991, is in korte tijd opgeklommen tot een van de meest gerespecteerde componisten van Scandinavië. Op zijn album “Time” (via Deutsche Grammophon), uitgebracht in 2021, bundelde hij verschillende stukken die in internationaal verband veel lof oogstten en de aandacht op Mühlrad vestigden. Een van de meest indrukwekkende daarvan was zeker het stuk “Kaddish”, waarin de jonge componist vertelt over zijn grootvader, die de Holocaust overleefde. Opvallend op “Time” is de koorzang die Mühlrad, uitgevoerd door het Zweeds Radiokoor onder leiding van Fredrik Malmberg, in de muziek heeft verweven, waardoor deze een ontroerende noot krijgt en het mystieke aspect van de Joodse traditie tot uitdrukking komt.

Na verdere samenwerkingen op hoog internationaal niveau en optredens in grote Zweedse zalen en New Yorks Carnegie Hall, kondigt Jacob Mühlrad nu zijn nieuwe album aan: de filmscore voor “Burn All My Letters” van Björn Runge. Runge heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder een Academy Award-nominatie voor zijn film “The Nobel Laureate’s Wife” uit 2017, en wordt vaak de belangrijkste filmmaker van het Noorden genoemd. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Zweedse auteur Alex Schulman (bekend van zijn internationale bestseller “The Survivors”). Centraal staan Karin en Sven Stolpe, Schulmans grootouders, en een korte liefdesrelatie die Karin had tijdens een zomer in het begin van de jaren dertig – een romance waarvoor ze haar hele leven gestraft werd.

Mühlrad ontwikkelde de muziek hiervoor in nauw overleg met Björn Runge, die eerder kennis had genomen van het werk van de componist en hem uitnodigde de soundtrack te schrijven. In het creatieve proces gaf de regisseur Mühlrad korte, poëtische fragmenten die hij zelf schreef – korte scènes die bijvoorbeeld beschreven hoe een personage een kamer doorkruist of een slokje water drinkt, maar toch een stukje van hun essentie bevatten. “In plaats van te focussen op het visuele, dachten de scènes aan iets uit de innerlijke wereld van de personages. Ik schreef de belangrijkste thema’s van de film geïnspireerd op deze teksten,” zegt Mühlrad.
Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

https://www.youtube.com/watch?v=ckBDzzE1m-c

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende