J.S. Bach: The Well-Tempered Consort – III

Dit is het derde en laatste deel van de reeks Well-Tempered Consort (5 Diapasons, Gramophone Editor’s Choice, BBC Music Magazine Chamber Choice). In dit door zijn directeur Laurence Dreyfus ontworpen programma blijft het vioolconsort Phantasm een nieuw licht werpen op de fuga’s uit Bachs Wohltemperierte Klavier, afgewisseld met enkele van Bachs meest harmonisch avontuurlijke experimenten uit de Clavierübung III. Dit polyfone feest omvat ook twee werken uit de Inventions en Sinfonias en de Fantasia in G groot BWV 572, of Pièce d’orgue zoals het soms wordt genoemd, met een buitengewoon slotpedaal. Een passend einde van een opmerkelijke reis!

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: