Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

57e Internationale Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch: Opera & Oratorium

Het Internationale Vocalisten Concours (IVC) zal de 57e editie van de wedstrijd organiseren in 2024, waarin Opera en Oratorium centraal staan. Internationale zangers strijden om een totaal van € 45.000 aan prijzengeld. De competitie vindt plaats van 26 september tot 5 oktober 2024 in ‘s-Hertogenbosch, Nederland.

Zangers die willen deelnemen aan de wedstrijd moeten zich inschrijven voor de voorrondes via YouTube of via live audities ter plaatse.

De Opera | Oratoriumcompetitie wisselt jaarlijks af met de LiedDuo-competitie van het Internationale Vocalisten Concours. De laatste editie van de Opera | Oratoriumcompetitie vond plaats in 2022. De Russische tenor Andrei Danilov won deze editie. Naast de competitierondes krijgen deelnemers ook coachingssessies en masterclasses. De finale wordt gehouden op 5 oktober met het ‘Philzuid’ symfonieorkest, onder leiding van David Parry.

Jury 2024 De jury bestaat onder andere uit Roberta Alexander (sopraan), Michael Chance (countertenor), Rosemary Joshua (sopraan – hoofd Dutch National Opera Studio), Pål Christian Moe (artistiek administrator en casting consultant), Susanne Schmidt (casting director Opera Vlaanderen), Karen Stone (directeur Opera Europa), Monique Wagemakers (regisseur). Meer namen zullen in de komende periode worden aangekondigd.

Prijzen 2024 Diverse prijzen worden uitgereikt, waaronder de Grand Prix – bestaande uit een speciale medaille en € 15.000. De Wagner Society Netherlands heeft de Wagner Prize ter waarde van € 5.000 gecreëerd om de opleiding en verdere professionele ontwikkeling van de winnaar voort te zetten. De Van Riemsdijk Prijs ter waarde van € 3.500 wordt toegekend aan de deelnemer die het beste het verplichte stuk Veronese’s Green van componist Bart Visman interpreteert in de versie voor symfonieorkest. Daarnaast worden er verschillende andere prijzen uitgereikt, zoals de Young Talent Award voor zangers onder de 25, en worden diverse concerten en optredens aangeboden.

Het IVC is een competitie met een menselijk karakter, zich bewust van de druk die jonge zangers ervaren, en streeft ernaar om elke deelnemer – ook degenen die niet winnen – een waardevolle ervaring te bieden als aanmoediging voor de toekomst. Het IVC is een open gemeenschap, een ontmoetingsplaats voor iedereen die werkzaam is in en rond opera, oratorium en Lied. Het IVC fungeert ook als een hulpcentrum voor jonge zangers en biedt advies over problemen die ze kunnen tegenkomen, evenals loopbaanbegeleiding.


57e Internationale Vocalisten Concours ‘s-Hertogenbosch
Opera | Oratorium
26 september – 5 oktober 2024

meer into over hoe je kan deelnemen: www.ivc.nu

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende