Isabelle Faust plays Bach

Sinds enkele jaren verkent Isabelle Faust de muziek van Johann Sebastian Bach met een feilloos gevoel voor nieuwe manieren van kijken, perfectie en participatie. Deze box geeft een overzicht van dit prachtige avontuur. Als toegift een DVD opgenomen bij het graf van de cantor in de Thomaskirche van Leipzig.

Faust heeft de inzichten van de historische uitvoeringspraktijk zo ideaal gecombineerd met haar persoonlijk gevoel voor stijl en inhoud, dat zij die magische drempel raakt en overschrijdt waarop klank in geest verandert. Haar Bach-toon gedijt bij onthouding van vibrato, slankheid en zuiverheid, bij beknoptheid van articulatie en retorische mededeelzaamheid. Zij stelt haar interpretatieve subjectiviteit geheel ten dienste van een kunst die vervuld is van een bijna goddelijke volmaaktheid en geobjectiveerde schoonheid en waarheid.

image001
logo.1637167388.5734560490

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: