Internationale toporkesten strijken neer in Antwerpen

Vanaf het seizoen 2017-2018 programmeert deSingel ook wereldvermaarde symfonische orkesten in de gloednieuwe Koningin Elisabethzaal, en dit in samenwerking met deFilharmonie. Naast zijn aanbod aan symfonische toporkesten in de blauwe zaal, breidt deSingel zo het internationale symfonische aanbod in Antwerpen uit met een topselectie van concerten die complementair zijn aan deSingel én deFilharmonie.

“Een prachtige nieuwe concertzaal wordt alleen maar mooier als er muziek op het allerhoogste niveau wordt gemaakt. daarom zijn de internationale toporkesten die wij er presenteren een ideale toevoeging voor de residentie van deFilharmonie. een groot en breed publiek kippenvel geven bij grootse muzikale momenten, dat is wat wij beogen. dat is ook wat grote symfonische werken teweegbrengen wanneer ze door de beste musici worden uitgevoerd.”

Jerry Aerts, algemeen en artistiek directeur deSingel

DeFilharmonie heeft een fantastische thuisbasis in de Koningin Elisabethzaal, en een groot netwerk bij internationale orkesten en dirigenten. door de samenwerking met de programmatoren van deSingel kunnen we het bestaande klassieke aanbod verder uitbreiden met buitenlandse orkesten van wereldformaat, en zo het Belgisch concertpubliek naast het brede aanbod van het eigen orkest nog meer topervaringen bieden onder optimale omstandigheden.”
Joost Maegerman, intendant deFilharmonie

“Grote nieuwe concertzalen in Hamburg en Parijs geven de klassieke muziek een ongelooflijke boost. Antwerpen mag dan al een veel kleinere stad zijn, maar heeft met de Koningin Elisabethzaal toch ook dat potentieel. en dat willen we aanboren met internationale topkwaliteit en klasse. de belangstelling voor klassieke muziek is in volle groei en deze zaal is een fantastische tool om dit effect nog te versterken. Daar werken deSingel en deFilharmonie samen aan en zetten zo Antwerpen op de wereldkaart van de klassieke muziek.”


  • WIE: deFilharmonie & deSingel
  • WAT: programmering 2017-2018
  • WAAR: Antwerpen
  • FOTO: © deFilharmonie

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist