Internationale Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2014

KEW cdbox Zang 2014

De cd-box Zang 2014 bundelt de mooiste momenten van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en is beschikbaar vanaf zaterdag 7 juni 2014 in alle platenzaken en de meeste boekenwinkels en warenhuizen.

De cd-box Zang 2014 bundelt de mooiste momenten van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en is beschikbaar vanaf zaterdag 7 juni 2014 in alle platenzaken en de meeste boekenwinkels en warenhuizen.

De cd-box krijgt dezelfde presentatie als vorig jaar en bestaat uit 3 cd’s:

CD 1: Deze cd herneemt de mooiste momenten van de sessie zang 2014, opgesteld door het ‘gebruikelijke’ selectiecomité bestaande uit de teamleden van de Koningin Elisabethwedstrijd en de artistieke directeurs – producenten die specifiek voor de cd-box werken;

CD 2: Een nieuwigheid dit jaar: de tweede cd wordt samengesteld uit de favorieten van de jongerenjury de Zes | les Six, een groep van zes studenten zang uit de hogere opleiding muziek, die de prestaties vanaf de eerste ronde tot de finale opvolgen (een initiatief van RTBF en de VRT). Zonder enige aanwijzing, zullen de zes studenten de interpretaties kiezen tussen de finalisten en halve-finalisten, die hen het meest geraakt hebben gedurende deze editie van de Koningin Elisabethwedstrijd. De dubbele selecties van CD 1 en CD 2 zullen verspreid worden.

CD 3: Om de 25ste verjaardag van de Wedstrijd Zang te belichten, wordt de derde cd een selectie van de grootste momenten van de Wedstrijd Zang, sinds zijn ontstaan in 1988 tot 2011. Bestaande uit verschillende onuitgegeven werken, zal deze derde cd gebaseerd zijn op de grote opera-aria’s geïnterpreteerd door de grootste stemmen die de geschiedenis van de Wedstrijd Zang gemarkeerd hebben. Het programma van cd 3 wordt op 28 mei 2014 bekend gemaakt.

Zoals de traditie het wil, zal het programma van CD 1 & CD 2 bekend gemaakt worden tijdens de nacht volgend op de proclamatie van de resultaten en beschikbaar op de website van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd vanaf maandag 2 juni 2014. Net als elk jaar, worden de halve finales integraal opgenomen in Flagey, alsook de finales in het Paleis voor Schone Kunsten, met het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Roland Böer.

Aan de muziekliefhebbers en de fans van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar ook aan al diegenen die gepassioneerd zijn door zang, biedt de cd-box de gelegenheid de mooiste muzikale momenten van de Wedstrijd te herbeleven. De luisteraars kunnen nieuwe stemmen ontdekken, die in de nabije toekomst in de grootste concertzalen en operahuizen zullen weerklinken.

De cd-box Zang 2014 is vanaf heden beschikbaar in voorverkoop op de site www.cd-elisabeth.be en www.cmireb.be. De eerste kopers kunnen genieten van een uitzonderlijk geschenk: een exclusieve cd die de prestaties van Boris Giltburg herneemt, de eerste laureaat van de Wedstrijd Piano 2013, tijdens het concert van vorig jaar (Concerto nr. 15 in Bes KV 450 van Mozart, Sonate nr. 27 in e op. 90 van Beethoven en Sonate in b van Liszt).

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

[bsa_pro_ad_space id=3]

Meer lezen ?

Sterrenparade

Voor wat staan de sterren die toegekend worden? Het is belangrijk om daarin openheid te brengen, dit m.a.w. op de (ver)nieuw(d)e website te expliciteren. KC is voorstander van een positieve benadering, genre de restaurantrubriek in dSMagazine: uitstekend– goed – redelijk – nipt.

5 ⭐️ = uitstekend

4 ⭐️ = zeer goed

3 ⭐️ = goed

2 ⭐️ = redelijk

1 ⭐️ = nipt

Introductiegidsen

Steun Klassiek Centraal via JPC