Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Quincena Musical

In memoriam - Yuri Temirkanov

Met diepe droefheid nemen we afscheid van een van de groten in de wereld van klassieke muziek, de legendarische dirigent Yuri Temirkanov. Temirkanov, die gedurende vele jaren chef-dirigent was van het St Petersburg Philharmonic Orchestra, is op 2 november 2023 overleden in St. Petersburg, op de leeftijd van 84.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Yuri Temirkanov stond sinds 1988 aan het roer van het Sint-Petersburgs Philharmonisch Orkest. Zijn muzikale reis begon op negenjarige leeftijd en leidde hem naar een opmerkelijke carrière. Na zijn studie viool en orkestdirectie aan vooraanstaande Russische conservatoria, waaronder de Konservatorija im. N.V.Rimskogo-Korsakova, schitterde hij als een opmerkelijke dirigent. Temirkanov won de Sovjet Nationale Dirigeerwedstrijd in 1966 en bracht vervolgens zijn muzikale magie naar podia over de hele wereld. Hij diende als muzikaal directeur van het Kirov Opera en leidde enkele van ‘s werelds beste orkesten als gastdirigent. Later in zijn carrière stond hij aan het hoofd van het Baltimore Symphony Orchestra en het Royal Philharmonic Orchestra in Londen. Temirkanov zal herinnerd worden als een muzikale grootheid.

Temirkanov’s dirigeerkunst was als een brug tussen de componist en het publiek. Zijn passie en interpretaties brachten de muziek tot leven, en zijn nalatenschap zal voortleven in de vele onvergetelijke uitvoeringen die hij heeft geleid.

Rust in vrede, Yuri Temirkanov.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.