Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© ILSA

Internationale Lutherie School Antwerpen behaalt brons op wedstrijd voor cellobouwers

Afgelopen weekend organiseerde de prestigieuze ‘Philharmonie de Paris’ een internationale wedstrijd voor cellobouwers. Naast ervaren luthiers, mensen die snaarinstrumenten maken of repareren, namen ook scholen deel in de categorie ‘Talenten van morgen’. Ilze De Ligt en Joshua Hermans, beide studenten van ILSA, behaalden met hun cello een mooie derde plaats.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De afdeling Instrumentenbouw van PTS Boom mag dan niet zo bekend zijn bij het grote publiek, in de klassieke muziekwereld is de ‘Internationale Lutherie School Antwerpen’, kortweg ILSA, een klinkende naam. Studenten die zich willen bekwamen in het bouwen van strijk- of tokkelinstrumenten kunnen bij ILSA terecht voor een driejarige opleiding. De opleiding bouwde een stevige reputatie op en trekt vandaag studenten van over de hele wereld aan.

© Provincie Antwerpen

Tijdens de opleiding leren studenten strijk- of tokkelinstrumenten vervaardigen volgens de regels van het eeuwenoude ambacht van de lutherie. Naast een goed gehoor, een fijne handvaardigheid en een grote interesse in muziek vraagt de opleiding ook heel wat geduld, zin voor precisie en gevoel voor esthetiek. De meeste studenten volgen dan ook een specialisatiejaar waarin ze de via stages bij gevestigde instrumentenbouwers extra ervaring kunnen opdoen.

Johan Hertogs van ILSA is blij met het resultaat: “In een wedstrijd van dit kaliber het podium halen is zeker iets om trots op te zijn. Het is dan ook een mooie bevestiging van het hoge niveau dat ILSA wil nastreven.

Gedeputeerde Luk Lemmens treedt hem daarin bij: “Met het deelnemen aan internationale wedstrijden legt onze afdeling instrumentenbouw de lat hoog en dat zorgt overduidelijk voor gedreven en ambitieuze leerlingen. Ilze en Joshua hebben bewezen dat ILSA uitmuntende vakmensen voorbrengt en zij belichamen voor mij de attitudes waar we met ons provinciaal onderwijs op inzetten: inzet, discipline en trots op de verworven vaardigheden en vakkennis. Ik feliciteer hen dan ook van harte met hun prestatie!”

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.