Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Zijn reputatie gaat hem voor: onverschrokken, briljant, een grensganger. Hij is een van de weinige artiesten die meerdere ECHO awards in klassieke en popmuziek heeft ontvangen. Nu keert sterviolist David Garrett terug met een nieuwe opname – Iconic.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Het is uitgebracht als luxe editie (1 cd) met drie bonustracks en biedt een boekje van 12 pagina’s waarin de violist in woord en beeld wordt voorgesteld in zijn kunst. David Garrett brengt hier hulde aan de grote violisten van de Gouden Eeuw – legendes van de 20e eeuw zoals Heifetz, Kreisler en Menuhin. Zijn persoonlijke selectie brengt parels van klassieke muziek in het oor. Het zijn sfeervolle miniaturen en glamoureuze virtuoze stukken, van Bach of Mendelssohn, Schumann of Dvořák, Gluck of Kreisler en nog veel meer. Speciaal gearrangeerd voor viool, gitaar en orkest krijgen deze stukken een nieuwe, unieke en intieme toets.

David Garrett wordt begeleid door zijn gitarist Franck van der Heijden, die ook het orkest The Prezent dirigeert. “Ik heb zelf veel virtuoze albums opgenomen,” zegt David Garrett, “maar deze keer wilde ik me concentreren op de essentie, op wat naar het hart gaat.” David Garrett is in duo-arrangementen te beleven met zijn vroegere leraar Itzhak Perlman, de stertenor Andrea Bocelli, de fluitist Cocomi en de trompettist Till Brönner.


koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.