Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Een ICMA voor Leonardo García Alarcón en zijn orkest

Leonardo García Alarcón, le Choeur de Chambre de Namur en het Millenium Orchestra hebben een ICMA ontvangen (categorie barokopname/vocale muziek) voor hun opname van het oratorium Semele van George Friedrich Händel, verschenen bij het label Ricercar.

Het is de tweede keer dat het Kamerkoor en hun artistiek directeur deze bijzonder belangrijke internationale onderscheiding krijgen, na hun plaat gewijd aan Roland de Lassus in 2017.

De jury van de International Classical Music Awards (ICMA) reikt elk jaar de enige internationale platen- en wereldmuziekprijzen uit ter wereld. Met vertegenwoordigers van 19 media uit 16 landen, de magazines Andante, Crescendo, Das Orchester, Musica, Musik & Theater, Musical Life, Opera, Papageno, Pizzicato, ResMusica, Rondo Classic en Scherzo, de radiozenders Deutsche Welle, MDR-Klassik, Polskie Radio Chopin, Radio 100,7 en Radio Romania Muzical, de koepelorganisatie Unison-Croatia en het International Music and Media Center (IMZ), bereiken de ICMA miljoenen mensen.

De International Classical Music Awards zijn de opvolgers van de vroegere MIDEM Classical Awards. Sindsdien is de jury volledig onafhankelijk, groter en internationaler geworden, met nieuwe leden. De kracht en het belang van de ICMA vandaag zijn echt bijzonder. Er bestaat geen enkele vergelijkbare organisatie in de hele muziekwereld.

De prijsuitreiking en het galaconcert met de laureaten van de ICMA vinden plaats in het NFM National Forum of Music in Wroclaw, Polen, op 21 april 2023.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.