Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Humor en satire op Gent Festival

De liefhebbers van opera met een kwinkslag zullen we op deze editie van Gent Festival niet ontgoochelen. Niet alleen werkt Henry Purcell met Britse humor avant la lettre op de lachspieren met maar liefst twee voorstellingen in de opera, maar ook de Gentse componist Frank Nuyts kan na lang wachten eindelijk de wereldpremière van zijn ludieke ‘Cambio madre por moto’ voorstellen aan het grote publiek.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Humor met een vleugje tragiek

Voor de kameropera ‘Cambio madre por moto’ baseerde Frank Nuyts zich op de briljante pen van de Spaanse sterauteur Rosa Montero. Het was de allerlaatste opdracht die Gerard Mortier als intendant van de Opera van Madrid had uitbesteed vooraleer de operascène te verlaten. Na zijn overlijden in 2014 bleef het stuk lange tijd in de lade liggen, maar Gent Festival haalt het uit zijn archiefslaap om nu – bijna tien jaar later – voor de eerste keer op de wereld te worden losgelaten.

Het meeslepende verhaal, prachtig verteld in eigentijds Spaans, omvat de perikelen van een echtpaar dat besluit om uiteen te gaan, een beslissing die voor het eerst wordt gedeeld met hun kinderen. De moeder van de man én de familierechtadvocaat duiken op als ongenode gasten, maar blijken iets closer te zijn dan op het eerste zicht lijkt …

Het Nederlandse ensemble Asko|Schönberg en zes zangers, waarvan enkele verbonden aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel, staan in voor het muzikale luik onder leiding van dirigent Benjamin Haemhouts. De jonge Belgische regisseur Aïda Gabriëls neemt de mise-en-espace van deze bijzondere uitvoering voor haar rekening.
In co-productie met Muziektheater Transparant en Muziekcentrum De Bijloke.

Purcells meesterlijke komedie

Het baanbrekende ensemble Les Arts Florissants, dat met oprichter William Christie al meer dan vier decennia wereldwijd lof oogst met hun uitmuntende uitvoeringen van barokke muziek, komt naar Gent voor Purcells weelderige muziektheaterwerk. Samen met hun vocale kweekvijver Le Jardin des Voix en onder de regie van Mourad Merzouki brengen ze in deze gloednieuwe productie de muzikale extravaganza die Purcell schreef bij Shakespeares hilarische komedie A Midsummer Night’s Dream.

Stap binnen in een sprookjesachtige ambiance met Purcells weergaloze muziek. Ontmoet kleurrijke personages zoals de vrolijke dronkaard, de vorstelijke Koning Winter en het komische boerenkoppel Corydon en Mopsa. Het belooft een fonkelende en onvergetelijke ervaring te worden, waarbij de magie van de barok tot leven komt op het podium van de Gentse opera. Henry Purcell wist in de 17de eeuw als geen ander hoe hij op de lachspieren van zijn publiek kon inwerken. Of dat nog steeds geldt anno 2023, kan je tijdens zijn fantasierijke beeldenstroom zelf ondervinden!

Een droomwereld voor de hele familie

Met Hush word je meegevoerd langs de betoverende klanken van de zeventiende-eeuwse liederen, vol spannende intriges en geestige intermezzo’s.

Zonzo Compagnie trekt het gordijn op van een betoverend miniatuurtheater en neemt je mee op een adembenemende reis door de wonderlijke wereld van Henry Purcells maskerades, de fantasierijke muzikale visioenen die hij voor het theater creëerde. Terwijl Henry zelf als een luchtgeest het schouwspel aanschouwt, openen sopraan Julie Calbete met luitist Jan Van Oyutryve en accordeoniste Anne Niepold de deuren naar de verbeelding. Plezier verzekerd voor jong en oud!

Na de voorstelling neemt onze gids de kinderen mee achter de schermen van de opera. Ze leren hoe de magie wordt gecreëerd – van danspassen tot spectaculaire decors – en kunnen de schitterende kostuums bewonderen in de fascinerende erfgoedparel met haar rijke geschiedenis.


Info & Tickets

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.