Hugo Van Geet nieuwe voorzitter Opera Ballet Vlaanderen

Hugo Van Geet is vanaf 6 december 2021 voorzitter van de raad van bestuur van de grootste culturele instelling van Vlaanderen en volgt in die hoedanigheid André Gantman op.

Hugo Van Geet maakte zijn carrière als bedrijfsrevisor in de internationale accountancy wereld. Daarnaast heeft hij een grote passie voor de kunsten en de klassieke muziek. Tot voor kort was hij tien jaar lang voorzitter van de raad van bestuur van Antwerp Symphony Orchestra.

Nieuwe leden in de raad van bestuur zijn: Marijke Pruyt en Michiel Vantongerloo.

Zij voegen zich bij de bestaande bestuurders: Nabilla Ait Daoud, Christel Dewitte, Olivier Goris, Philip Heylen, Kiki Lauwers, Christophe Peeters, Tatjana Scheck, Sami Souguir, Peter Vandamme en Jacques Vandermeiren.

Hugo Van Geet: ‘Voorzitter worden van een huis met de nationale en internationale uitstraling als Opera Ballet Vlaanderen is een grote eer waarvoor ik mij en mijn ervaring graag ter beschikking stel. Ik kijk uit naar een inspirerende samenwerking met de raad van bestuur en het hele team van Opera Ballet Vlaanderen.’

Hugo Van Geet volgt André Gantman op die in 2016 voorzitter werd. Onder André Gantman werd ondermeer de fusie tussen opera en ballet gefinaliseerd, werd het verbouwingsdossier van Opera Gent op de sporen gezet, werden artistiek directeur Jan Vandenhouwe en algemeen directeur Jan Raes aangesteld en ging Opera Ballet Vlaanderen door de moeilijke lockdown periodes. Andre Gantman blijft nog wel lid van de Algemene Vergadering en krijgt de titel van erevoorzitter.

Algemeen directeur Opera Ballet Vlaanderen Jan Raes: ‘In Hugo Van Geet ontmoet ik niet enkel een ervaren zakenman maar ook een man met een hart voor cultuur en filantropie. Samen met hem en de vernieuwde raad van bestuur gaan we de uitdagingen van de toekomst aan en zetten we het internationale succesverhaal van Opera Ballet Vlaanderen ambitieus verder. Ik wens hierbij ook André en de uittredende leden van de raad van bestuur van harte te bedanken voor de uitstekende samenwerking en hun jarenlange tomeloze inzet voor ons huis.’

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist