Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Honda Competition for Classical Music - derde editie

De Honda Competition for Classical Music, de muziekwedstrijd bestemd voor de studenten van de acht Belgische Conservatoria, is klaar voor zijn derde editie. Zowel de halve finale (op 29 november 2018) als de finale (op 26 februari 2019) van deze ‘Honda Competition for Classical Music’ vinden plaats in de grote concertzaal van de Brusselse Conservatoria. Mecenas Honda Benelux reikt opnieuw 16.000 euro uit aan de drie laureaten.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De wedstrijd wordt gezamenlijk georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, en door het Conservatoire royal de Bruxelles. Het initiatief komt van het bekende Japanse automerk en van dochteronderne­ming Honda Benelux. De wedstrijd is voorbehouden aan afstuderende of net gediplomeerde studenten van de acht deelnemende muziekhogescholen: Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Gent, Lemmens Instituut Leuven, het Conservatoire royal de Liège, de École Supérieure des Arts van Mons Arts², het Institut supérieur de musique (IMEP) te Namen, het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel, en het Conservatoire royal de Bruxelles.

De tweede editie van de wedstrijd werd gewonnen door Balder Dendievel (Gouden Label Jong Talent 2017 van Klassiek Centraal) – Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Hobo), de tweede prijs ging naar Emma Posman – Koninklijk Conservatorium Gent (Zang) en als derde eindigde vorig jaar Virginie Leonard – Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie (Zang). Door het grote succes van dit gemeenschappelijke initiatief besloten de Conservatoria en de mecenas het initiatief voor een derde maal te organiseren.

De halve finale van deze derde editie vond plaats op 29 november 2018 in de grote concertzaal van de Koninklijke Conservatoria van Brussel. Tijdens maximaal 30 minuten vertolkten de 16 geselecteerde kandidaten (2 per deelnemende school) een of meer zelfgekozen werk(en).

Drie finalisten

Drie finalisten werden gekozen: Pauline van der Rest (viool – IMEP Institut supérieur de musique et de pédagogie de Namur), Cassandre Marfin (piano – Conservatoire royal de Bruxelles) alsook Marianne Hofman (harp – Koninklijk Conservatorium Gent). Tijdens de finale, op 26 februari 2019, in dezelfde zaal, spelen of zingen de drie door de jury geselecteerde kandidaten een zelfgekozen programma van 45 minuten. De jury van de halve finale bestaat uit docenten (een per deelnemende hogeschool) en wordt voorgezeten door Diane Andersen.

De winnaar van de Honda Competition for Classical Music ontvangt 8.000 euro, de tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en de derde laureaat krijgt 3.000 euro. Honda Benelux heeft zich ertoe verbonden de wedstrijd voor drie jaar financieel te ondersteunen.

Conform de bedrijfswaarden, staat Honda Benelux erop dat de activiteiten van de onderneming de samenleving weerspiegelen waarin ze werk­zaam is: ‘Met dit mecenaat ondersteunt Honda een initiatief dat bijdraagt aan het algemeen welzijn, een uitstraling over heel België geniet en het belang onderstreept van nog twee bedrijfswaarden: educatie en uitmuntendheid.’


  • WAT: Finale Honda Competition for Classical Music
  • WANNEER & WAAR: 26 februari 2019 (18.30 uur > 22.30 uur), zaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel
  • ORGANISATIE: Het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel en het Conservatoire Royal de Bruxelles
  • INITIATIEF: Honda Benelux

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende