Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Een hommage aan Bernard Dewulf

In december 2021 overleed Bernard Dewulf. Hij was dichter en columnist, maar ook toneelauteur, essayist, dramaturg en docent. In al zijn teksten toonde hij zich een eloquent observator van zijn medemens: in de intimiteit van het eigen nest, als echtgenoot en vader, maar ook van de voorbijganger op straat. Verwondering was zijn drijfveer – en die inspireerde hem ook in het kijken naar kunst. Of naar de lichtinval op een doordeweekse ochtend. Al deze onderwerpen benaderde hij met dezelfde ernst, en met zijn ogenschijnlijk lichtvoetige pen: als subtiele captaties van het dagelijkse leven.

Zo ook in Jaargetijden, de ontroerende bundel die dit najaar verscheen met nieuwe impressies van zijn hand. Vier seizoenen lang neemt hij de lezer mee, om samen te kijken naar de dingen: een tafel, de dood, zijn oude fiets, vriendschap, een nijlpaard in de badkamer, het universum, een meisje in de supermarkt. Het is een warm weerzien op papier waar we graag een vervolg aan geven met een gelegenheidsavond onder diezelfde titel, Jaargetijden – bij wijze van eerbetoon aan een unieke stem en pen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

In samenwerking met VBK België en uitgeverij Atlas Contact nodigt Behoud de Begeerte u uit op zaterdag 14 januari, om 20 uur, in het Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen. Onder anderen Dirk RoofthooftSuzanne Grotenhuisen Tijmen Govaerts lezen tekstfragmenten voor; de livemuziek is van Stef Kamil Carlens.

Informatie en tickets: https://www.begeerte.be/2023/jaargetijden

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.