Hommage a Victor Babin | Two4Piano

In 1972 overleed Victor Babin, de ene helft van het legendarische duo Vronsky & Babin, misschien wel het meest briljante pianoduo van de 20e eeuw, dat meer dan drie decennia lang een wereldwijde sensatie veroorzaakte. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het overlijden van Victor Babin hebben Katerina Moskaleva en Alexey Pudinov, twee muzikale natuurkrachten, hun krachten gebundeld in TW04PIANO, een duo dat perfect geschikt is om het aantrekkelijke en kleurrijke repertoire van Victor Babin nieuw leven in te blazen. Met nieuw ontdekte partituren voert dit speciale programma ons van Rachmaninoffs onmiskenbaar romantische stijl naar Borodins opzwepende folkloristische ritmes, Tsjaikovski’s balletwalsjes en Babins eigen opmerkelijke evocaties van een vervlogen tijdperk.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten