Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Het Nederlands Studenten Kamerkoor zingt over oorlog en vrede

Van 16 februari tot en met 3 maart 2018 tourt het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Kurt Bikkembergs door heel Nederland. Op het programma staat muziek over pijn, woede, verdriet, troost, vrijheid, hoop en verlangen naar vrede. Er zingen 40 Nederlandse en Belgische amateurzangers uit de studentenwereld mee.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Programma

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Daarom staat het project Война и Мир, vernoemd naar de gelijknamige roman van Tolstoj, in het teken van de spanning tussen oorlog en vrede. Onder leiding van dirigent Kurt Bikkembergs zingt het NSK dit jaar weer een indrukwekkend en gevarieerd programma aan kamerkoormuziek. Er klinkt oorlog, zoals Mauersberger’s ontroerende Wie liegt die Stadt so Wüst en het schrijnende Friede auf Erden dat Schönberg kort voor de Eerste Wereldoorlog schreef. Maar ook klinkt er muziek over vrede en vrijheid, zoals de gospel Wade in the Water en zelfs de klassieker Waterloo van ABBA. Daarnaast werkt het NSK in twee stukken samen met harpiste Annoes van der Zande.

Oorlog en vrede

Oorlog en vrede: het is tot op heden nog altijd een belangrijke tegenstelling. We zijn elke dag getuige van schrijnende beelden en verhalen in de media over de verschrikkingen in andere landen, die het herdenken van oorlog en nadenken over vrede relevanter maken dan ooit. Tegelijkertijd lijkt oorlog ver van ons af te staan en is de vrede die we dagelijks ervaren bijna vanzelfsprekend. Wat is vandaag de dag nog de betekenis van ‘dit nooit weer’ in een samenleving waarin mensen uit het oog lijken te verliezen wat hen bindt? Het NSK toont in dit programma hoe componisten op deze thematiek reageren in hun muziek. Hoe verklanken zij de verschrikkingen van de oorlog? Waarin vonden zij rust, vrede en verlossing?

Over het NSK

Sinds 1974 wordt het NSK ieder jaar opnieuw samengesteld uit de 40 meest talentvolle amateurzangers uit de Nederlandse en Vlaamse studentenwereld. In een repetitieperiode van slechts 3 weekenden en een repetitieweek studeren zij een modern-klassiek programma in. De studenten worden intensief begeleid in klankvorming en zangtechniek door de dirigent, repetitor Dennis Broeders en zangcoach Nicky Bouwers. De tournee doet 9 studentensteden door heel Nederland aan met een spetterend eindconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het NSK staat dit jaar voor de laatste keer onder leiding van dirigent Kurt Bikkembergs.


Contact en kaarten

email: **@ns**.nl
website

tel +31 (0)6-37195313

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.