Hermesensemble opent het Transit Festival

Het Hermesensemble opent het Transit Festival op 20 oktober met een Vlaams-Italiaans programma. Het concert presenteert vier eigentijdse muzikale karakters waaronder werk van Luc Brewaeys en een première van Bart Vanhecke.

Eppur si muove, het laatste werk dat Luc Brewaeys in opdracht van het Transit festival schreef, bestaat uit een donkere maar transcendente kleur. Even donker – althans afgaand op de titel Pour que la nuit finisse en op de keuze voor instrumenten in het lage register – belooft het gloednieuwe werk van Bart Vanhecke te worden, dat hier de première beleeft. De Vlaamse werken worden in dialoog gesteld met Italiaanse meesters. Met Defining schreef Tiziano Manca een intrigerend ritmisch en harmonisch enigma. Het concert sluit af met de schalkse spitsvondigheden van Francesco Filidei. Ballata no. 5, in 2015 in opdracht van HERMESensemble gecomponeerd, is een wervelend concerto voor trompet en ensemble.

Bart Vanhecke, Pour que la Nuit Finisse (2017 wereldcreatie)

Tiziano Manca, Defining (2007-2009)

Luc Brewaeys, Eppur si Muove (2014)

Francesco Filidei, Ballata no. 5 (2015)

Tickets en info? klik hier


  • WAT: opening Transit festival
  • WIE: Hermesensemble
  • WANNEER: 20 oktober
  • WAAR: STUK
  • Afbeelding: m.t.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist