Heinrich Schütz | Dresdner Kreuzchor

De 25e Kreuzkantor Rudolf Mauersberger, geboren in 1889 in het Erzgebirge, maakte het tot zijn levenswerk om de complete overgeleverde werken van Heinrich Schütz uit te voeren – zijn artistieke prestaties zetten maatstaven in de geschiedenis van de interpretatie van de werken van de componist in een tijd waarin betrouwbare Schütz-uitgaven nog niet in zicht waren.

Als briljant muziekleraar leidde hij het Dresdner Kreuzchor – dat hij in 1931 als directeur overnam – op tot een bijzonder klankinstrument en tot een van de meest traditionele en beste jongenskoren van Duitsland met een internationale reputatie.

Als opvolger van Mauersberger verleende ook Martin Flämig uitstekende diensten aan het Dresdner Kreuzchor en ook hij is in deze uitgave vertegenwoordigd met interpretaties van verschillende werken van Schütz.

De box bestaat uit 10 CD’s en biedt referentie-opnamen van alle centrale werken zoals de Psalmen Davids, de Cantiones sacrae, de Auferstehungshistorie, de Kleinen geistlichen Konzerte en, last but not least, de Passies.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: