Haydn2032, Vol. 12: Les jeux et les plaisirs

Het twaalfde deel in de reeks Haydn2032, waarin Giovanni Antonini het Kammerorchester Basel dirigeert, is gewijd aan “spelen en genoegens”. De hier opgenomen symfonieën, nrs. 61, 66 en 69, werden gecomponeerd voor de dagelijkse toneeluitvoeringen in het Eszterháza paleis in de lente van 1776. Voor Haydn markeerden zij het einde van een feestelijke periode, voordat hij zich weer serieus moest gaan bezighouden met het schrijven van opera’s. De “Speelgoedsymfonie”, die 200 jaar lang aan Haydn werd toegeschreven voordat werd ontdekt dat zij naar alle waarschijnlijkheid door een Benedictijner monnik was gecomponeerd, completeert het programma in een even lichte en vrolijke sfeer.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: