Haydn: The Complete String Quartets

Deze opmerkelijke onderneming van het Festetics Kwartet is de eerste en enige opname van Haydn’s complete Strijk Kwartetten op historische instrumenten.

Opgenomen op in Boedapest tussen 1993 en 2006, het vertegenwoordigt de meest uitdagendste project gerealiseerd door Michel Bernstein, de legendarische oprichter van Arcana die stierf a enkele maanden na de opname van de zeer laatste volume. Op van druk voor vele jaren, Arcana’s referentie editie bevat alle 58 strijk kwartetten authentiek door de componist voor de grote Artaria uitgave, met 19 delen gepresenteerd in chronologische volgorde. 

Deze monumentale prestatie wordt verrijkt door een gedetailleerd essay van de hand van de Hongaarse musicoloog László Somfai, een van de meest eminente Haydn-geleerden. De Festetics hebben de originele manuscripten van Haydn’s kwartet uitvoerig bestudeerd, en hebben zwaar vertrouwd op László Somfai.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: