Hart voor Kunstenaars

Ingezonden door Servaes Lecompte

Artists United lanceert samen met de vrienden van Union des Artistes du Spectacle 
de nationale crowdfunding-campagne : hArt voor Kunstenaars  – les Artistes du Coeur

Solidariteitsactie ter ondersteuning van de Belgische culturele scene

“Ook u verstaat de kunst een keuze van het hart te maken”

Unions des Artistes absl en Artists united vzw bundelen hun krachten en lanceren een nationale crowdgiving campagne op gingo.community om financiële hulp te bieden aan kunstenaars en cultuurmakers

Laten we artiesten helpen, zodat ze ons kunnen blijven ontroeren, verbazen en de wereld in vraag kunnen stellen.

Deze nationale campagne maakte het mogelijk om een ​​noodfonds beschikbaar te stellen bestemd voor alle kunstenaars die door stopzetting van culturele activiteiten niet meer rond kunnen komen en voor wie een financiële impuls nodig is.

Dit fonds maakt het mogelijk om de verzekering of maandelijkse aflossing van een instrument te betalen; of evengoed internetrekeningen zodat de kunstenaar niet afgesneden wordt van de buitenwereld en hij of zij de toekomst hoopvoller tegemoet kan zien…
Maar ook steun voor hun artistieke projecten (financiering van instrumenten, oefenruimtes, projecten ..). Sinds maart hebben Union des Artistes en Artistes United reeds meer dan 300 kunstenaars geholpen met hun dagelijkse beslommeringen én hun artistieke projecten. En dankzij u kunnen we dit verderzetten!


Als elke cultuurliefhebber zijn steentje bijdraagt ​​aan de campagne door het bedrag van een concert of bisocoopticket, een boek, een opera te betalen, wordt het doel zeer snel behaald! Naast de ondersteuning van kunstenaars, herinnert de campagne aan de fundamentele rol van cultuur en haar essentiële noodzaak.


Het project wordt ook ondersteund door de Koning Boudewijnstichting. Schenkingen van meer dan dan 40 € zullen dit jaar fiscaal aftrekbaar zijn met een uitzonderlijke aftrek van 60%. Een schenking van 50 € kost na aftrekbaarheid slechts 20 €, dus de prijs van een concertkaartje.

  • Sarah, Jonas, Rogier, Evy en Maarten maken samen Ensemble Houthandel BE uit. Dankzij uw steun voor deze crowdgiving campagne zullen ze hun voorstelling ‘Weet je nog?’ kunnen blijven uitvoeren. De vijf muzikanten van het ensemble vertellen hun grote en kleine herinneringen, soms grappig of ontroerend, dan weer spannend of droevig. Cultuur en hoop voor iedereen, voor broers en zussen, ouders, grootouders en familie…
  • Het fonds zal ook het project ‘Weet ge wat het ook is? steunen. Een podcast met nieuwe & unieke verhalen, geschreven door talenten uit de theaterwereld en speciaal voor jou gebracht via deze podcast. 
  • “Ik wilde u bedanken voor het werk dat u doet ter ondersteuning van de cultuur en zij die er werken en om mij een tweede maal te kunnen helpen met dit fonds.” T. G.
  • “Ik ben erg geraakt, heel erg bedankt voor jullie steun. Zeker omdat ik hoorde dat het Festival van Luik afgelast zou worden en dat ik daarom mijn optreden in januari niet zal kunnen doen. Uw nieuws helpt me mijn hoofd boven water te houden. Ik kan ook het ziekenhuis op de hoogte brengen dat het fonds een deel van de factuur zal betalen. Duizend keer dank voor jullie hulp en veel geluk met jullie campagne.” S.E.

Met dank aan de Koning Boudewijnstichting en aan het Promethea en Gingo Community team

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: