Handel: Salve Regina

Julie Roset, een jonge Franse sopraan uit Avignon, trok onmiddellijk de aandacht met haar eerste recital voor Ricercar (Nun danket alle Gott met Clematis) en nam vervolgens een recital op van werken van Sigismondo d’India met Mariana Flores dat veel bijval kreeg van de critici. In deze nieuwe opname behandelt ze verschillende van Händels meesterwerken op religieuze thema’s: zijn Salve Regina, Gloria en het motet Silete venti werden alle gecomponeerd in de tijd dat de jonge Händel tot nieuwe hoogten was geïnspireerd door zijn ontdekking van het Romeinse muziekleven.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: