Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Ton Koopman heeft in zijn carriu00e8re veel meer muziek van Johann Sebastian Bach uitgevoerd en opgenomen dan van Georg Friedrich Hu00e4ndel. Dat wil echter niet zeggen dat hij geen grote waardering heeft voor Hu00e4ndels prachtige muziek. Zijn composities zijn namelijk adembenemend en vol emotie. Koopman voerde verschillende suites van Hu00e4ndel uit en vond dat de tijd nu rijp was om zijn ‘Five Great Suites for Harpsichord ‘ op te nemen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Hu00e4ndel maakte al vroeg naam als briljant organist en klavecinist. In zijn oratorium Il trionfo del Tempo e del Disinganno schrijft hij zijn eerste u2018orgelconcertu2019, een stuk voor solo orgel en orkest aan het einde van het eerste deel. Vanaf de tijd dat hij zich in Engeland vestigde componeerde hij verschillende werken voor klavecimbel maar deze circuleerden op grote schaal in ongeautoriseerde versies en gaven zelfs aanleiding tot u2018piraten publicatiesu2019. Om die reden vroeg hij een u2018druk-privilegeu2019 aan. In juni 1720 verkreeg hij een koninklijk privilege voor de uitgave van zijn werken om zijn rechten te beschermen. In november van dat jaar publiceerde hij de Suites de Pieces pour le Clavecin, nu bekend als de Acht Grote Suites, zijn belangrijkste werk voor klavecimbel.

De spectaculaire Great Suites for Harpsichordu00a0tonen Hu00e4ndel als componist voor klavecimbel op zijn best. De suites bestaan niet alleen uit nieuw gecomponeerde delen, maar ook uit verbeterde versies van eerder geschreven stukken en klavecimbel arrangementen van zijn eigen composities voor andere instrumenten. Het meest bekende stuk in de Acht Suites is de u2018Air en Variatiesu2019 uit Suite No. 5.

Omdat niet alle acht suites op u00e9u00e9n album passen, maakte Ton Koopman een selectie van vijf suites. Bijzonder daarbij is dat de opnames vanuit zijn huis in zijn eigen studeerkamer zijn gemaakt.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.