Gustav Mahler: Symfonie Nr.4

Mahlers vierde symfonie uitgevoerd door Les Siècles onder leiding van François-Xavier Roth. Met medewerking van sopraan Sabine Devieilhe in „Wir geniessen die himmlischen Freuden“.

Na een lezing van de Symfonie nr.1 met historische instrumenten, die door de critici unaniem werd toegejuicht, keren François-Xavier Roth en Les Siècles terug naar Mahler. Samen met de heldere stem van Sabine Devieilhe voor de beroemde finale, geven zij ons hun visie op de Vierde Symfonie, die op haar manier de overgang van de componist naar de moderniteit markeert, en onthullen zij onvermoede kleuren en instrumentale evenwichten. We hebben nog veel te leren over de polyfone transparantie die mogelijk is binnen Mahlers grote orkest!

image001
logo.1637167388.5734560490

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: