Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Groot nieuws: Opera Vlaanderen 'Best Opera Company'

Opera Vlaanderen heeft de International Opera Award voor Best Opera Company of the Year gewonnen. Het was de vierde keer dat het huis genomineerd was in deze categorie. “Een grote eer en een bekroning van tien jaar hard werken,” reageert artistiek directeur Aviel Cahn. De International Opera Awards, ook wel de Toscars genoemd, werden vanavond uitgereikt tijdens een gala in het Sadler Wells Theater in London.

Aan het einde van de avond was het uitkijken naar de hoofdprijs: die van Best Opera Company of the Year. De genomineerden waren niet van de minsten: Opéra national de Paris, Theater an der Wien, Houston Grand Opera, Deutsche Oper am Rhein en Gothenburg Opera maakten eveneens kans, maar het was uiteindelijk en onder een daverend applaus dat Opera Vlaanderen uit de gouden enveloppe werd gehaald. Het was de vierde keer dat Opera Vlaanderen genomineerd was in deze categorie, maar nu kon de prijs verzilverd worden.

Artistiek directeur Aviel Cahn nam de prijs in ontvangst. “Een grote eer en het resultaat van tien jaar hard werken door iedereen die bij ons huis betrokken is. Voor en achter de schermen, in de kantoren en de ateliers. Het is ook vooral een award voor hen. Deze award onderstreept nogmaals dat Opera Vlaanderen meespeelt aan de internationale top juist omdat we opera op een spannende en relevante, actuele manier brengen. Hopelijk inspireert deze prijs iedereen die net als wij geloven in de toekomst van het genre opera.”

Voor Aviel Cahn is het bovendien een mooi afscheidscadeau. Hij vertrekt na dit seizoen naar Genève waar hij algemeen directeur wordt van Le grand théâtre de Genève. Over zijn directeurschap bij Opera Vlaanderen verscheen recent het boek Opera Out of the Box bij Stockmans Art Books. Opera Vlaanderen is een welkome gast op de International Opera Awards, In het verleden werden Koor en het Symfonisch Orkest al regelmatig genomineerd en in 2014 won het huis een Award for Best Wagner Anniversary Production met Parsifal van Richard Wagner in een regie van Tatjana Gürbaca.

En er was nog meer reden tot feesten voor Opera Vlaanderen. Decorontwerpster Rebecca Ringst, die voor het decor tekende van de creatie Les Bienveillantes die vorige week bij Opera Vlaanderen in wereldpremière ging, mocht de award voor Best Designer in ontvangst nemen. Zij ontwierp eerder al de decors voor Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny, Lady Macbeth van Mtsensk en Tannhäuser in Antwerpen en Gent.

De Litouwse sopraan Asmik Grigorian won de Award voor Best Female Singer. Asmik was eerder bij Opera Vlaanderen te zien in de producties La Juive en De Burcht van Hertog Blauwbaard. Opera Vlaanderen feliciteert ook het Janacek Brno Festival dat de Award won voor Best Festival. Vorig jaar was Opera Vlaanderen er te gast met de productie De Zaak Makropoulos.

De International Opera Awards worden georganiseerd door het gerespecteerde vakblad Opera en uitgereikt door een internationale jury van journalisten en professionals uit de internationale operawereld.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende