Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Collectif de 17h25 is een groep van vijf culturele structuren die zich bezighouden met een diepgaande reflectie over de duurzaamheid van onze praktijken in de creatie en productie van liveshows. De leden hebben de gemeenschappelijke ambitie om hun praktijken te verbeteren en te versterken door innovatie en door hun best practices op een zo ruim mogelijke schaal te delen. Het collectief bestaat uit het Théâtre du Châtelet, het Festival d’Aix-en-Provence, de Opéra de Paris, de Opéra de Lyon en de Koninklijke Muntschouwburg.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De vijf operahuizen van het Collectif de 17h25 zijn klaar om de uitdaging van een duurzamere aanpak aan te gaan. Ze bundelen nu hun krachten om een nieuw project te ontwikkelen dat gebaseerd is op de standaardisering van de structurele elementen van de decors.

De technische afdelingen van de vijf huizen, die al betrokken waren bij individuele initiatieven op het gebied van ecologisch ontwerp, werken nu aan de ontwikkeling en bevordering van zowel het gebruik van gestandaardiseerde elementen (die niet zichtbaar zijn voor het publiek) als ondersteunende structuren voor scenografische elementen (die zichtbaar zijn voor het publiek). 

Vermindering van de koolstofvoetafdruk bij de vervaardiging en het vervoer van de vaste elementen is het hoofddoel van dit project, maar er zijn nog enkele doelstellingen:

Dit unieke onderzoeks- en ontwikkelingsproject zal de komende drie jaar vier verschillende fasen doorlopen: een sectorale analyse van bestaande praktijken en oplossingen om de definitie van de verwachte resultaten te verfijnen. Vervolgens is er een ontwerp- en prototypefase, de effectieve productie van de ontwikkelde en behouden elementen en tot slot een algemene evaluatie van de aanpak.

Op 10 november gaat het Collectif de 17h25 officieel van start met de ondertekening van de financieringsovereenkomst door de Caisse des Dépôts in het kader van “Supporting green alternatives in the culture of the cultural and creative industries (CCI) sector in France 2030”.

Wil je meer weten over GREEN OPERA IN DE MUNT?

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.