Gouden Label ‘Die Zauberflöte’ in Opéra de Wallonie overhandigd

Zondag 14 mei gaf de Opéra de Wallonie ons de gelegenheid om het Gouden Label Opera voor het seizoen 2015/16, toegekend aan Die Zauberflöte (Mozart) te overhandigen aan directeur Steffano Mazzonis di Pralafera en aan het echtpaar Cécile Roussat en Julien Lubek die instonden voor de regie.

Voor Klassiek Centraal was het een eer om net na de pauze van de onvergetelijke uitvoering Dido and Aeneas dit Gouden Label op het podium van een uitverkochte zaal te mogen overhandigen. De operadirecteur noemde Klassiek Centraal dé referentie van het noorden van het land voor de klassieke muziekkritiek. Hij benadrukte zijn grote dankbaarheid in zijn gekende warme, sympathieke, Italiaans gekleurde hartelijkheid.

Onze Artistiek Directeur en stichter van Klassiek Centraal, Ludwig Van Mechelen, lichtte kort in de drie landstalen – noteer dat de Waalse opera busladingen vol Nederlandstaligen uit Vlaanderen en Nederland en heel wat Duitsers aantrekt – de redenen toe van dit Gouden Label.

Met een brede glimlach, maar tegelijk ontroering voor onze erkenning van het prachtige, zeer hoogstaande artistieke totaalwerk van de regisseurs, nam Cécile Roussat het Gouden Label in ontvangst. Een stevig applaus van het enthousiaste publiek rondde deze korte, vriendschappelijke uitreiking af.


  • WAT: Uitreiking Gouden Label Opera ‘Die Zauberflöte (productie december 2015)
  • WIE: Steffano Mazzonis di Pralafera, Cécile Roussat, Julien Lubek, Ludwig Van Mechelen
  • WAAR & WANNEER: Opéra Royal de Wallonie, Luik, zondag 14 mei 2017
  • FOTO’S: © Lorraine Wauters – Opéra Royal de Wallonie

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist