Gouden Label CD uitgereikt aan Les Muffatti en Bart Jacobs

Een mooier kader dan de Sint-Goedele en Sint-Michielskathedraal – een wonder van Brabantse gotiek – kon moeilijk beter gevonden worden om tijdens het concert van Les Muffatti en Bart Jacobs op dinsdag 27 augustus 2019 het Gouden Label CD uit te reiken.

Het concert bood, net als de CD ‘Concertos for Organ and Strings’ van Johann Sebastian Bach. Het gaat echter niet om concerto’s die Bach voor orgel en orkest schreef, wel om bekende concerto’s die de organist van de Brusselse kathedraal, Bart Jacobs transcribeerde voor orgel en strijkorkest. Hier vindt u de link naar de bespreking van de cd.

Voor dit concert stroomde de kathedraal vol, geen stoel bleef onbezet. Uitverkocht en terecht. Wat een succesverhaal dat een langdurende staande ovatie als bekroning kreeg van het publiek dat bedankt werd met een heerlijke bis.

Het concert wordt later uitgezonden door Musique 3 die het opnam. De organisatoren en Musique 3 boden ons de gelegenheid om het Gouden Label voor de CD uit te reiken voor het laatst geprogrammeerde concerto. Het publiek reageerde enthousiast en begon al tijdens de toelichting welke ik mocht geven te applaudisseren. Het was een teken van gelijkgestemdheid over het door Klassiek Centraal gevelde oordeel.

Bart Jacobs nam met een stralende gelukslach het Gouden Label in ontvangst dat hij Les Muffatti en de opnameploeg en uitgeverij (Ramée) aanbood. Zonder hen zou het project nooit gerealiseerd zijn. Het gebaar siert zijn bescheidenheid.

“De la musique avant tout chose”, de uitspraak is hier meer dan toepasselijk.


  • WAT: Uitreiking Gouden Label CD 2019 ‘Concertos for Organ and Strings’
  • WIE: Les Muffatti en Bart Jacobs
  • WAAR & WANNEER: dinsdag 27.08.2019, Kathedraal Brussel
  • FOTO’S: © Koen Jacobs

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: