Giuseppe Sinopoli: Manchmal, foglie che il vento non tocca, Chamber and Choir music

Het idee voor dit album komt voort uit een concert dat in 2021 in Taormina plaatsvond, en waarbij het Coro Lirico Siciliano de hier opgenomen werken opdroeg aan Giuseppe Sinopoli, op de twintigste verjaardag van zijn dood. Om de zin en de oorsprong te begrijpen van de werken die daar te horen zijn, en de daarop volgende plotselinge stilte, moet men ver kijken. Giuseppe Sinopoli was zeker een man van vandaag, maar zijn wortels groeven diep in mythische herinneringen, en hij had het besef op het keerpunt te staan van een cultureel proces dat minstens vijf eeuwen eerder begon.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: