Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© J. Berger

Giampaolo Bisanti volgende muziekdirecteur ORW Liège

De Opéra Royal de Wallonie-Liège en haar algemeen en artistiek directeur Stefano Pace kondigen trots en met vreugde de benoeming van Maestro Giampaolo Bisanti aan als muziekdirecteur van het huis. Vanaf seizoen 2022-2023 is hij de mastro aan huis.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

In een operahuis neemt de muziekdirecteur een uiterst belangrijke positie in: hij of zij is aanwezig om elk seizoen verschillende opera’s en concerten te dirigeren, zit in de jury bij audities om musici en koorartiesten aan te werven en volgt alle muzikale aspecten van het leven van de instelling op de voet… Bovendien belichaamt hij zijn artistieke identiteit in het buitenland.

Sinds 1967, het jaar waarin ze haar huidige vorm kreeg, heeft de Opéra Royal de Wallonie-Liège zes muziekdirecteuren gehad, die elk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van haar artistieke kwaliteit en haar internationale invloed. Na de start met de Belgische dirigenten Marcel Désiron, vervolgens Roger Rossel en Robert Bléser, kreeg de functie een internationaal karakter met de uitstekende persoonlijkheden van Friedrich Pleyer (1994-2008), Paolo Arrivabeni (2008-2017) en Speranza Scappucci (2017- 2022). In de loop van deze opeenvolgende mandaten, en vooral in de afgelopen jaren, hebben het orkest en het koor van de Opéra Royal de Wallonie-Liège een enorme ontwikkeling doorgemaakt en hebben ze werk voortgebracht dat zowel door publiek als door gastartiesten werd geprezen.

Met in het bijzonder Speranza Scappucci heeft de Opéra Royal de Wallonie-Liège een aanzienlijke internationale invloed verworven. Om haar op te volgen, die regelmatig zal terugkeren als gastdirigent, heeft de algemeen en artistiek directeur Stefano Pace een ervaren, strenge en dynamische dirigent gekozen, in de persoon van Maestro Giampaolo Bisanti.

© J. Berger

Giampaolo Bisanti, geboren in Milaan, is geen onbekende in Luik: hij dirigeerde inderdaad producties van Rigoletto in 2017 en Anna Bolena in 2019 op ons podium, en nam deze laatste productie ook mee op tournee naar het Royal Opera House van Muscat (Oman) in 2020. Tijdens deze eerste contacten was de goede relatie van de Maestro met de verschillende teams van de Opera onmiddellijk en vertaalde zich in groot publiek en kritische succesfactoren. Enthousiast en aandachtig voor iedereen, leidt Maestro Bisanti al een opmerkelijke internationale carrière en wordt hij regelmatig uitgenodigd in prestigieuze theaters als de Deutsche Oper in Berlijn, La Fenice in Venetië, de Zürich Opera, het Liceu in Barcelona, ​​de Bayerische Staatsoper in München, de Weense Staatsoper, de Opéra National de Paris…

De aankomst in Luik van een kunstenaar van het kaliber van Giampaolo Bisanti is zeker een grote bron van trots voor ons Huis. Zijn aanwezigheid bij verschillende producties per seizoen zal bijdragen tot de verdere ontwikkeling van het artistieke niveau van de Opéra Royal de Wallonie-Liège en het internationaal onder de aandacht brengen.

Maestro Bisanti zal voor het eerst optreden als muziekdirecteur van de Opéra Royal de Wallonie-Liège tijdens het openingsconcert van het seizoen 2022-2023 op zaterdag 27 augustus 2022.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende