Giaches de Wert: Versi d’Amore

Na drie veelgeprezen albums met gewijde muziek richt Voces Suaves zich op het belangrijkste wereldlijke genre van de Renaissance: het madrigaal. Hun nieuwe album voor Arcana, Versi d’Amore, is volledig gewijd aan de madrigalen van Giaches de Wert (1535-1596): deze expressieve werken, die tegenwoordig zelden worden uitgevoerd, zijn de ware voorlopers van de madrigalen van Claudio Monteverdi, Werts jongere collega in Mantua.

Versi d’Amore bevat een selectie van werken uit Werts laatste drie madrigaalboeken: sombere zettingen van diepzinnige sonnetten van Petrarca a cappella uitgevoerd, naast elegante speelse canzonetten uitgevoerd met een instrumentaal consort, die allemaal Werts volledige beheersing van polyfone schriftuur, melodische expressiviteit en woordschildering tonen. De meeste stukken zijn voor het eerst opgenomen, waardoor de luisteraars de kans krijgen deze ware juweeltjes van het madrigaalrepertoire te ontdekken.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: