Geschiedenis

November 2005: Na een concertante opera-opvoering in de Kon. Elisabethzaal in Antwerpen orakelt een journaliste van een Antwerpse krant tijdens de erop volgende receptie luid genoeg dat ‘ze niet schrijft over een opera zonder toneel, want wat is dat nu voor iets?’… Tja, wat het voor haar was, weet nog steeds niemand want ze schreef er niet over, maar zonder de dame het besefte, was zij de definitieve aanzet om met een website te beginnen om klassieke muziek te recenseren. Al ruim anderhalf jaar drong Ludwigs oudste broer Koen aan om te beginnen met een website. Geen blad meer, zo voorspelde hij, want dat mislukt toch. “Het is nu aan het internet.”

Negen maanden later volgde de bevalling: Klassiek Centraal werd geboren. Webmaster was Koen, allesschrijver was Ludwig. De tandem reed 2,5 jaar alleen door het landschap tot op korte tijd een aantal mensen zich aangesproken voelden om hun medewerking te verlenen. Het webmagazine groeit verder, het Gouden Labels, het kwaliteitslabel van Klassiek Centraal, wordt in het leven geroepen en zal jaarlijks uitgereikt worden.

Zoals bij elke organisatie zijn er medewerkers die komen en gaan. Het webmagazine groeide in de loop der jaren uit tot een sterke referentie.

close

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de klassiek Centraal nieuwsbrief en mis geen enkel artikel van onze website.

één email per week op donderdag om 10.00 uur.