over klassiek centraal

onze missie

Klassiek Centraal is sinds 2006 jouw betrouwbare gids in de wereld van de klassieke muziek, in België en daarbuiten.

Met ons webmagazine houden we jou op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het klassieke muzieklandschap. Freelance journalisten pennen hun gedachten neer in recensies. Nieuws- en persberichten van culturele instellingen blijven up to date. In onze eventkalender vind je steeds klassieke concerten van uit heel België. In onze FB-groep houden we het culturele debat open.

geschiedenis

November 2005: Na een concertante opera-opvoering in de Kon. Elisabethzaal in Antwerpen orakelt een journaliste van een Antwerpse krant tijdens de erop volgende receptie luid genoeg dat ‘ze niet schrijft over een opera zonder toneel, want wat is dat nu voor iets?’… Tja, wat het voor haar was, weet nog steeds niemand want ze schreef er niet over, maar zonder de dame het besefte, was zij de definitieve aanzet om met een website te beginnen om klassieke muziek te recenseren. Al ruim anderhalf jaar drong Ludwigs oudste broer Koen aan om te beginnen met een website. Geen blad meer, zo voorspelde hij, want dat mislukt toch. “Het is nu aan het internet.”

2006, negen maanden later volgde de bevalling: Klassiek Centraal werd geboren. Webmaster was Koen, allesschrijver was Ludwig. 

2008De tandem reed 2,5 jaar alleen door het landschap tot op korte tijd een aantal mensen zich aangesproken voelden om hun medewerking te verlenen. Zoals bij elke organisatie zijn er medewerkers die komen en gaan. Leer iedereen kennen op onze Wie is wie pagina.

2012: Het webmagazine groeit verder,… het Gouden Labels, het kwaliteitslabel van Klassiek Centraal, wordt in het leven geroepen en zal jaarlijks uitgereikt worden.

2022: het webmagazine krijgt een nieuw jasje. Een nieuw logo en lay-out horen daarbij!

Het webmagazine groeide in de loop der jaren uit tot een sterke referentie.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op de klassiek Centraal nieuwsbrief en mis geen enkel artikel van onze website.

één email per week op donderdag om 10.00 uur.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist