Geblokkeerde artiesten in openhartig gesprek over corona en…

Elise Caluwaerts (sopraan), Tijl Faveyts (bas) en Eleonore Perez (piano) in gesprek met Ludwig Van Mechelen (Artistiek Directeur Klassiek Centraal) tijdens de feitelijke lockdown voor heel de artistieke wereld gedurende de aanslepende corona Covid 19 crisis. Een vergelijking tussen de aanpak door de Duitse en Vlaamse overheden enerzijds en anderzijds hoe de artiesten naar alternatieven zoeken.

De drie musici zetten in een spontaan gesprek uiteen, denken luidop mee over hoe het verder zou kunnen met hun loopbaan nu zo goed als alle deuren gesloten zijn en de inkomsten een groot vraagteken vormen. Een gesprek in het Engels omdat het iedereen aangaat en de taal vandaag de dag universeel is en dit in deze periode een breder publiek kan en mag bereiken.

Het verschil in aanpak tussen Vlaanderen en Duitsland is groot. Duitsland blijkt een voorbeeldland te zijn. De vraag kan gesteld worden of die steunmaatregelen kunnen volgehouden worden in een aanslepend lange coronaperiode. Musici zijn creatieve mensen en zullen oplossingen vinden. Het is vandaag de dag nog een beetje aftasten welke mogelijkheden zich bieden. Maar weet dit: na regen komt zonneschijn, elke crisis, hoe groot ook, is steeds overwonnen.

 


 


Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: