Gade: Piano Works

Niels Wilhelm Gade uit Kopenhagen was tijdens zijn leven populairder dan Brahms, Dvořák, Tsjaikovski en Bruckner. Tussen 1850 en 1890 was zijn Vierde Symfonie wereldwijd de meest uitgevoerde symfonie van een levende componist.

Schumann en Mendelssohn hadden veel waardering voor de jonge collega, die in 1843 met een beurs naar Leipzig was gekomen. Mendelssohn dirigeerde verschillende wereldpremières.

Na zijn dood werd Gade korte tijd Gewandhauskapellmeister. De Romeinse pianist Michele Tozzetti geeft inzicht in het pianowerk van de grote Deen, die zeker geschoold was in Schumann.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: