Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Freundissimmo!

Het 4-koppige groepje ‘Ode an die Freunde’ is de voorbije jaren met hun unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit gestaag uitgegroeid tot een begrip in Antwerpen en verre omstreken. Hun thuishaven de Zwarte Zaal van het Fakkelheater, maar ze doorkruisen ook geregeld het land. Ze rondden het seizoen af met drie sprankelende voorstellingen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

‘Freundissimmo!’ werd weer een voorstelling met pit. Muzikaal in geen vakje te duwen. Sopranen Lissa Meyvis en Alexandra Franck, bariton Jokke Martens en pianist Lester Van Loock trekken een kleurrijke klankschuif open met een forse scheut klassieke muziek, aria’s, musical, jazz standards en chanson. Muziekwerkjes met verschillende snelheden en schakeringen. Ze klutsen hun favo’s met originaliteit tot een thema dat bedwelmt, dit aan de hand van composities van Richard Rodgers, Eric Idle, Toots Thielemans, Peter Benoit, Léo Delibes, Cole Porter Johann Strauss jr., Dave Brubeck, Richard Wagner, W.A.Mozart, Frédéric Chopin, Charles Gounod, Giacomo Puccini, The Andrew Sister… Ze gebruiken de verschillende nummers als bouwstenen voor een verhaal over vriendschap, liefde, verleiding… Licht en sprankelend, maar soms ook dreigend. Ze zingen solo, romantische duetten en in close harmony. Stemmen die prachtig blenden. Toetsenman Lester Van Loock trekt de ademhaling uit zijn piano en gooit die de wereld in. Hij heeft het perfecte toucher voor dit soort repertoire.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

 

In het tijdelijke, in die speelse samenzweerderige afspraak tussen spelers en publiek, schuilt de grote kracht van Ode an die Freunde. Op de scène staan vanuit een artistieke noodzaak. De kunst van het momentane, een viering van het hier en nu. Soms via de confrontatie, soms via een lichtvoetige noot. Het typeert hen dat ze niet hun toevlucht zoeken tot commerciële trucjes, maar voluit gaan voor hun eigen sterkte: spel en speelvreugde staan voorop.

 

  • WAT: Freundissimmo!
  • WAAR: Fakkeltheater Antwerpen
  • WANNEER: 1 juni 2024

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende