Franz Liszt: Concerto Pathétique for 2 Pianos, Dante Symphony for 2 Pianos

Het Italiaanse pianoduo Sollini-Barbatano heeft zojuist hun nieuwste album uitgebracht op het platenlabel Da Vinci Classics, dat de muziek van de romantische componist Franz Liszt verkent. Het album bevat twee belangrijke stukken van Liszt: het Concerto Pathétique en de Dante Symfonie, die blijk geven van de persoonlijke sonatevorm van de componist.

Het Concerto Pathétique daarentegen is een bewerking van Liszts oorspronkelijke pianosolo. Het duo Sollini-Barbatano voert de originele versie uit, met de door Liszt zelf geschreven cadens, in tegenstelling tot de meer gangbare versie gearrangeerd door Hans von Bülow.

Het duo Sollini-Barbatano heeft zijn reputatie gevestigd door prestigieuze solo- en kamermuziekactiviteiten en wordt beschouwd als een van de meest gewaardeerde Italiaanse pianoduo’s op het internationale podium. Ze hebben opgetreden op belangrijke festivals en podia, waaronder de Grosse Saal van het Mozarteum in Salzburg, de Filharmonia in Krakau, de Smetana Hall in Praag, het Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Theater in Izmir, het Manoel Theater in Malta, de Solti Hall van de Liszt Academy in Boedapest, het Sint-Petersburg Palaces Festival, het Schouwburg Festival in Jakarta, het International Music Festival in Santorini, het Kursaal in Bad Wildbad, het Interfest in Bitola en het Kamerfest in Pristina.

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist