Francesco Feo: Cantatas vol. 2

Naast Pergolesi, Leo en Durante was Francesco Feo een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de muzikale metropool Napels in de eerste helft van de 18e eeuw. Vooral zijn geestelijke werken, met motetten, oratoria, cantates, psalmen, klaagzangen, passies enz. zijn enorm. Een handgeschreven collectie met o.a. 25 cantates wordt bewaard in de British Library in Londen.

De musicoloog, klavecinist en ensembleleider Lorenzo Tozzi presenteert na een eerste deel in 2021 nu weer vier cantates uit dit manuscript. Solisten zijn opnieuw de sopraan Lucia Casagrande Raffi en de alt Elisabetta Pallucchi.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: