Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Francesca Ajossa in residentie voor Contiusorgel Leuven 2024-25 en opent met Bach

De Contius Foundation die instaat voor het wel en wee van het schitterende Contiusorgel in de Leuvense barokke Sint-Michielskerk is, gelukkig maar, meer dan een mooi kerkmeubel om naar te kijken. Helaas is het in veel te veel gevallen zo dat kerkorgels, hoe rijk hun geschiedenis ook moge zijn en hoe waardevol ze zijn, er alleen nog maar bijstaan als een vergeten kerksmeubel. Niet zo met het Contiusorgel dat, zoals geweten, een geheel nieuw instrument is, gemaakt op de maat van Bach.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Leuven zette zich met dit orgel meteen op de wereldkaart als de Vlaamse Bachstad, alvast wat orgelmuziek betreft. Dit meesterlijk geslaagde project trekt van heinde en verre organisten en liefhebbers van het orgel aan. De jaarlijkse Bachcyclus, waar talent van bij ons en elders Bach, maar niet alleen Bach, ten gehore brengt, wordt ingezet door de Italiaanse Fransesca Ajossa. Momenteel doctoreert ze aan de KULeuven en noteer dat ze zeer vlot Nederlands spreekt wat u in het onderstaande gesprek dat Wim Winters met haar heeft op het filmpje mooi te volgen is. Zij is het seizoen 2024-25 in residentie bij de Contius Foundation.

  • WAT: Concerten Contiusorgel Leuven
  • WIE: Openingsconcert door Fransesca Ajossa, in residentie 2024-25.
  • WAAR: Leuven, Sint-Michielskerk
  • WANNEER: 21 mei 2024

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende