Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Flagey Piano Days XL zetten Beethoven in de spotlights

De Flagey Piano Days zijn in 2020 aan hun zevende editie toe en dat wordt een extra large editie. Gespreid over twee weekends, van 7 tot en met 16 februari 2020, staat Ludwig Van Beethoven in de spotlights. De componist zag 250 jaar geleden het levenslicht. Zijn revolutionaire muziek is tijdens het festival te horen tijdens integrale concertreeksen van de cellosonates en pianoconcerto’s of doet dienst als inspiratiebron voor jazzy en andere improvisaties.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Beethoven loopt als een constante doorheen de Flagey Piano Days en zal in elk concertprogramma te horen zijn. Integraal, tijdens de volledige reeks cellosonates door cellist Gautier Capuçon en pianist Frank Braley, en met maar liefst drie concerten van artiest in residentie Boris Giltburg die samen met Brussels Philharmonic alle pianoconcerto’s speelt. Maar ook als inspiratiebron, in improvisaties gebaseerd op zijn muziek door Walter Hus, Noah Vanden Abeele en Poltrock of tijdens een concert van jazzpianist Bram De Looze. Andere grote pianisten zoals Nelson Goerner, Tamara Stefanovich, Lucas Blondeel, Lucas & Arthur Jussen, Matan Porat en Vanessa Wagner putten speciaal voor het festival inspiratie uit het ruime oeuvre van het feestvarken, aangevuld met een selectie werken van andere componisten.

Meer dan alleen concerten

Tijdens de Flagey Piano Days staan meer dan twintig concerten op het programma. Naast dit uitgebreide aanbod kan het publiek het festival ook op een andere manier beleven. Tijdens een masterclass door Lars Vogt bijvoorbeeld. Met muziektheater door pianiste Eliane Reyes en meesterverteller Patrick Poivre d’Arvor. Of tijdens een lecture-recital door pianist Tom Beghin op een replica van Beethovens Broadwood piano uit 1817. Er is opnieuw een expo met uitzonderlijke piano’s, deze keer uit de tijd van Beethoven, deskundig geselecteerd door pianobouwer Maene. Tussen dit alles door kan het publiek zoals gewoonlijk tot rust komen in de gezellige pianobar, terwijl de allerjongsten in de kids corner op een creatieve manier alles over de piano kunnen ontdekken.


Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende