De drie finalisten van Liszt Utrecht 2022 zijn bekend!

De tien pianisten gaven afgelopen week veertig concerten verspreid over vijf festivaldagen. In verschillende rondes lieten ze zich van hun beste kant zien aan een internationale jury bestaande uit Suzana Bartal, Frederic Chiu, Janina Fialkowska, Nino Gvetadze, Michael Lewin, Mūza Rubackytė, Wibi Soerjadi en Mariangela Vacatello. De jury heeft zojuist de drie finalisten bekendgemaakt.

Gefeliciteerd Derek WangYukine Kuroki en Yeon-Min Park met het behalen van de finale!

Aanstaande donderdag spelen de drie finalisten samen met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Christian Reif in de Grote Zaal van TivoliVredenburg tijdens de Grand Finale van Liszt Utrecht 2022. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Programma:
Schubert/Liszt Grosse Fantasie ‘Wanderer’ [Liszt’s arrangement voor piano en orchestra], S366 (gespeeld door elke finalist)
Liszt Hungarian Fantasie, S123 (gespeeld door de NLiszt-winnaar)

Eerste prijs: € 25.000
2x runner-up prijs: € 10.000
Publieksprijs: € 2500

Winnaar NLiszt

Tijdens de festivalfase boden we een viertal jonge Nederlandse pianisten de kans om ervaring op te doen in de context van een internationale pianocompetitie. Deze jonge pianisten gaven ieder een concert. De internationale jury was daarbij aanwezig en selecteerde uiteindelijk een winnaar: gefeliciteerd Radu Ratering!

Radu Ratering wint hiermee de ‘Henk de By’ Award van €2500 en treedt aanstaande donderdag met het Radio Filharmonisch Orkest op tijdens de Grand Finale van Liszt Utrecht 2022!

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist