Finale Internationale Wedstrijd Musica Antiqua

Mark Edwards, Jean Rondeau, Olga Pashchenko

De Canadees Mark Edwards en de Fransman Jean Rondeau behalen de gedeelde eerste prijs van de jury/de provincie West-Vlaanderen op de finale van de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua voor klavecimbel. 

 

De Canadees Mark Edwards en de Fransman Jean Rondeau behalen de gedeelde eerste prijs van de jury/de provincie West-Vlaanderen op de finale van de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua voor klavecimbel. De Russische Olga Pashchenko kreeg de tweede prijs toebedeeld.

De winnaars van de eerste prijs worden daarnaast ook uitgenodigd om een recital te spelen op het MAfestival, in Bozar Brussel en in Museum Vleeshuis te Antwerpen.

EUBO, het European Union Baroque Orchestra, beloont daarnaast een veelbelovend Europees barokmuzikant met een extra prijs en een internationale tournee. Jean Rondeau sleept ook deze prijs in de wacht.

De Russische Olga Pashchenhko was publieksfavoriet en won de publieksprijs.

De kandidaten speelden Fantasia Chromatica van Jan Pieterszoon Sweelinck en Concerto in D (BWV 1054) van Johann Sebastian Bach. Ze werden daarbij begeleid door het ensemble X-travaganza!, onder leiding van Bart Naessens.

De jury was samengesteld uit solisten en pedagogen met een internationale reputatie: Johan Huys (voorzitter), Christine Schornsheim, Skip Sempé, Menno van Delft en Kenneth Weiss.

Een 35-tal kandidaten uit verschillende landen namen het in de wedstrijd tijdens de 49e editie van het MAfestival tegen elkaar op.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: