Festival zet Gent op de kaart als centrum van polyfonie!

2022 is een feestjaar voor Meer Stemmig Gent, dat uitpakt met de tiende editie! Het festival blijft trouw aan zichzelf met een uitgelezen programma waarin no-nonsens sfeer hand in hand gaat met polyfone topkwaliteit door zowel internationale ensembles als uitvoerders van eigen bodem.

De spits wordt dit jaar afgebeten op vrijdag 1 juli door het 12-koppige gerenommeerde Britse ensemble Stile Antico. Op zaterdag, de Dag van de Polyfonie, volgen internationale en Belgische ensembles als InVocare, Utopia en Ratas del Viejo Mundo. Afsluiter vormt het huisensemble El Grillo. Verder zijn er twee lezingen, een workshop met zangers van Stile Antico, rondleidingen op de abdijsite Sint-Baafs en enkele kleinschalige optredens.

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het enige oude-muziekfestival in Gent verschijnt ook een kleine feestpublicatie die terugblikt op de voorbije edities en vooruitkijkt naar de toekomst.

Op tien jaar tijd heeft Meer Stemmig Gent zich weten te positioneren als een kleinschalig maar hoogkwalitatief festival rond polyfonie. Gent is de geboorteplek van beroemde polyfonisten als Alexander Agricola of Jacob Obrecht die net als schilder Van Eyck de wereld veroverden. In die zin alleen al is Gent het perfecte centrum om dit muzikale werelderfgoed blijvend te promoten! Het festival vindt plaats op de locatie van de oude Sint-Baafsabdij en de Sint-Machariuskerk.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: