Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Gisteren speelde Prima La Musica in het zonovergoten Oostende het slotconcert van de reeks Kursaal Classics 2022. Oorspronkelijk zou het concert op 19 december 2021 plaatsgevonden hebben maar vanwege de Covid-situatie werd het uitgesteld. Dit uitstel was echter zeker geen afstel…

Een pittig en gevarieerd maar ook wervelend programma met verschillende primeurs vulde de avond. Zo konden we luisteren naar een compositie van James Ensor (Valse Caprise) en ook wereldpremières van minder gekende werken van Edvard Grieg* en George Gershwin* vulden de zaal.

De avond werd opgedeeld in twee delen. Het eerste gedeelte bestond uit de volgende werken:

I loved you zou normaal gezongen worden door Elise Caluwaerts. Helaas was zij door ziekte verhinderd en werd ze vervangen door de fantastisch zingende sopraan Jolien Degendt. Door het last minute uitvallen van Elise Caluwaerten was Jolien Degendts repetitie met het orkest beperkt gebleven tot het doornemen van de tempi vlak voor het concert. Ondanks de vluchtige repetitie bracht Degendt een geweldige uitvoering. We mogen gerust zeggen dat Jolien een zeer getalenteerd sopraan is die we graag nog eens aan het werk horen.

In het tweede gedeelte van het concert konden we luisteren naar:

** Orkestratie: Dirk Brossé & Pieter Corten
** Orkestratie: Dirk Brossé & Nicolas De Cock

Deel twee was verassend waarbij een tweetal stukken ons opvielen doordat we deze namen niet meteen met klassiek muziek associëren. James Ensor met Valse Caprice, een van de bekendste Oostendenaren, is vooral bekend als schilder. Zijn muzikaal werk blijft maar al te vaak in de schaduw van zijn schilderijen staan. Een verfrissende en welkome verassing op dit concert in zijn geboortestad.  Daarnaast werd de filmmuziek van Charlie Chaplin te berde gebracht met Smile (uitstekend georkestreerd door Dirk Brossé & Nicolas De Cock). 

Zo wordt je telkens weer verrast in Oostende. Dirk Brossé nam uitgebreid de tijd om de stukken te bespreken met het publiek wat het ook voor ondergetekende tot een fijn en leerrijk concert maakte.

Save the date

Kursaal Classics is een mooie concertreeks die door Frank Pauwels met zorg wordt samengesteld waarbij we niet hetzelfde horen als in andere locaties. Volgend seizoen keren de Kursaal Classics weer terug. Wij geven alvast de data mee:

23/10/2022 – Belgian National Orchestra onder leiding van Michael Shonwandt en met bariton Thomas Hampson

11/12/2022 – Antwerp Symfony Orchestra onder leiding van Dima Slobodeniouk en met Augustin Hadelich op viool.

29/01/2023 – ORCHESTRE PHILHARMONIQUE ROYAL DE LIÈGE onder leiding van Gergely Madaras en met Alberto Menchen op Viool.

19/02/2023 – BRUSSELS PHILHARMONIC – VLAAMS RADIOKOOR onder leiding van Bart Van Reyn, en met solisten Liesbeth Devos, Peter Gijsbertsen en André Morsch

19/03/2023 – SYMFONIEORKEST VLAANDEREN – onder leiding van Kristiina Poska en met de solisten Peter Gijsbertsen en Christianne Stotijn

23/04/2023 – CASCO PHIL – onder leiding van Michiel Delanghe, en met Liebrecht Vanbeckevoort als pianist

Het Kursaal brengt dus ook in het volgende seizoen een mooi en afwisselend programma in haar reeks Kursaal Classics. Kursaal Oostende biedt voor haar voorstellingen in deze reeks ook een abonnement aan deze kan je [eafl id=”34475″ name=”” text=”hier”] aanschaffen. 

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende