Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Stanislao Falchi, zoon van Vincenzo Falchi en Teresa Lazzari, was een leidende figuur in die “Romeinse school” die de achtergebleven Italiaanse muziekproductie rond de eeuwwisseling nieuw leven trachtte in te blazen. En hij was een man die zeer bewonderd werd door Verdi, die zijn dirigentschap beschreef als “wonderbaarlijk”; hij dirigeerde inderdaad veel van de Romeinse premières van de componist (Laudi alla Vergine, Stabat Mater, Te Deum, Requiem). Zijn repertoire omvatte, naast zijn eigen werken, werken uit de Klassieke en de Romantische periode (Beethoven, Mozart, Mendelssohn, Weber), enkele bijzondere invallen in vroegere literaturen (Palestrina en Carissimi, die overigens ook een succesvolle herziening van diens oratorium Jephte publiceerde), en enkele belangrijke Romeinse en Italiaanse premières. Zo was hij de eerste die werken van Wagner in Rome dirigeerde en was hij de eerste Italiaanse uitvoering van Saint-Saëns’ oratorium Le Déluge.koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende