Falchi: Ore Poetiche, Vocal and Flute Music

Stanislao Falchi, zoon van Vincenzo Falchi en Teresa Lazzari, was een leidende figuur in die “Romeinse school” die de achtergebleven Italiaanse muziekproductie rond de eeuwwisseling nieuw leven trachtte in te blazen. En hij was een man die zeer bewonderd werd door Verdi, die zijn dirigentschap beschreef als “wonderbaarlijk”; hij dirigeerde inderdaad veel van de Romeinse premières van de componist (Laudi alla Vergine, Stabat Mater, Te Deum, Requiem). Zijn repertoire omvatte, naast zijn eigen werken, werken uit de Klassieke en de Romantische periode (Beethoven, Mozart, Mendelssohn, Weber), enkele bijzondere invallen in vroegere literaturen (Palestrina en Carissimi, die overigens ook een succesvolle herziening van diens oratorium Jephte publiceerde), en enkele belangrijke Romeinse en Italiaanse premières. Zo was hij de eerste die werken van Wagner in Rome dirigeerde en was hij de eerste Italiaanse uitvoering van Saint-Saëns’ oratorium Le Déluge.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: